Зои Мантаканис е симбол на хеленската убавина

Зои Мантаканис е симбол на хеленската убавина

Зои Мантаканис е една од најуспешните жени со грчко потекло. Родена е на 4-ти јануари 1994 година во Шведска, каде пораснала. Денес работи во САД како модел и актерка. Со оглед на тоа дека нејзината мајка има француско и шведско потекло, а татко и грчко, Зои говори четири јазици: англиски, шведски, грчки и француски.

Кариерата како модел ја започнала на 13 години, кога и пристапил фотографот од Њујорк и ја замолил да потпише договор со една модна агенција.

Во 2011 година започна актерската кариера. Таа имаше неколку улоги во филмовите Scared of the Dark”, “Percy Jackson: Sea of Monsters”, “The Hunger Games 2”, “Total Recall”, “Fun Size”, “Hostel III”, “Smash” TV serija, “Dallas” i “Step Up” и во популарната серија “Gossip girl”.

Полните усни и заводничкиот поглед нема да ве остават рамнодушни.