Запознајте ја Хиба, прекрасната девојка од Шпанија

Запознајте ја Хиба, прекрасната девојка од Шпанија

Хиба Абоукхрис Бенслимае, позната како Хиба Абоук, е шпанска актерка, родена на 30 октомври 1086 година. Хиба е родена во Мадрид. Од страната на нејзиниот татко, потекнува од Либија, додека од страната на нејзината мајка, потекнува од Тунис.

Триесетгодишната девојка е заљубена во танцувањето, фламенкото и францускиот јазик. Студирала арапски јазик во Мадрид.

Покрај шпанскиот, арапскиот, францускиот, таа зборува и англиски и италијански јазик. Прекрасната актерка не остава никого рамнодушен, а сето тоа, благодарение на природниот изглед и високата доза на женственост. Нејзините очи ги топлат и најстудените срца.