Запознајте ја двојничката на Џиџи Хадид

Запознајте ја двојничката на Џиџи Хадид

Џиџи Хадид со нејзините плави очи, плава коса, и младешки црти е една од најпопуларните модели на денешнцата, но изгледа дека тие атрибути ги дели со уште еден модел, а притоа не мислиме на нејзината сестра Бела.

Иза ИЈерман е манекенка и блогерка која е скоро идентична како Џиџи, а овие две девојки покрај истата професија и физички изглед, делат уште нешто – Иза потекнува од Холандија, исто како мајка и на Џиџи, Јоланда.

glitterglasses

A post shared by IZZY (@izaijzerman) on

Во едно интервју, манекенката изјави дека луѓето почнале да ја споредуваат со Џиџи најпрво на Инстаграм, а исто така тоа почнале да го забележуваат и луѓето од нејзината модна агенција.

Кога потпишав договор за МиЛК, тие ја објавија мојата фотографија и напишаа дека сум новата Џиџи Хадид со облини, и тогаш прв пат помислив дека тоа е вистина – изјави Иза.

YES! MY MOM NOW! @milkmodelmanagement

A post shared by IZZY (@izaijzerman) on