Започнува сезоната на “Yellow Boots”

Започнува сезоната на “Yellow Boots”

Кога ке настапат поладни денови, ништо неможе да ги замени добро познатите “yellow boots“. Модел кој одговара буквално на секаква прилика и комбинација. Во ваков пар чевли вреди да се инвестира, тие траат со години.

А зошто се толку посебни?

-Составени од 39 различни компоненти и продуцирани во 80 различни фабрички оддели, “yellow boots“ чизмите се неуништлива креација, а нивниот квалитет и долготрајност не се коинциденција. Сите компоненти  на чизмите се внимателно изработени и поврзани за да обезбедат водоотпорност, долг век и перформанси. Тука се најдобрата т.н. нубук- водоотпорна кожа, порабување со технологија за заштита од уништување и притисок, месингани држачи за врвките кои се силни и оптпорни на р’ѓосување, единствена технологија за спречување на замор вградена во ѓонот…

Славните личности ги носат со години, но и на улиците во Скопје одамна можат да се забележат каде веќе прославија повеќе од 40 години постоење.