Започна снимањето на нова сезона на „La casa de papel“

Започна снимањето на нова сезона на „La casa de papel“

Започна снимањето на петтата сезона на популарната серија на Нетфликс „La casa de papel“.

Собирањето на актерите во сетот беше планирано за почетокот на оваа година, тоа не се случи, но заради опуштање на ригорозните мерки, конечно беше можно да се продолжи со снимањето, а деновиве, како што објавија споменатите медиуми, се снимени првите снимки. Договор за продолжување на серијата беше постигнат во октомври минатата година, и доколку се одвише според планот, снимањето на новата сезона ќе се поклопи со прикажувањето на четвртата. Засега е познато дека покрај Алваро Морте, актерката Ицијар Итуно, која ja игра Ракел, ќе се појави во петтата сезона.