Yahoo messenger ќе биде изгасен по 20 години постоење

Yahoo messenger ќе биде изгасен по 20 години постоење

По 20 години постоење Yahoo messenger ќе биде изгасен на 17 јули, потврдуваат од Yahoo компанијата.

Компанијата не објаснила зошто го гаси „месинџерот“, но во писменото соопштение за медиуми наведува дека секогаш е во потрага за возбудливи и нови начини за комуникација кои ќе ги понуди на корисниците.

Yahoo messenger беше еден од првите начини на интернет комуникација преку кој корисниците можеа да разменуваат кратки пораки.