Вториот дел на „It“ стига во 2019 година

Вториот дел на „It“ стига во 2019 година

Вториот дел од филмската адаптација на романот на Стив Кинаган “It” ќе биде претставена на големиот екран на 6 септември 2019 година, објавија продуцентските куќи на New Line Cinema и Warner Bros.

Сценаристот Гери Дауберман веќе почна да работи на сценариото. Филмот треба да го режира режисерот на актуелниот филм за кловнот Пеннивис Енди Мушети, додека истиот тим на продуценти ќе се занимава со продукцијата.

It: Chapter Two ќе се фокусира на приказната за членовите на Клу 27 многу години подоцна, кога тие, како возрасни и малку трауматизирани луѓе, мора повторно да се борат против Пенвајс. Но, овој пат, сепак, се очекува конечната борба.

„Во вториот филм, акцијата ќе се одржи во сегашноста, но како што зборуваме за приказната за возрасните, ќе имаме многу ретроспективи за да ги информираме гледачите за настаните од 1980-тите и нивниот однос со главната приказна” – рече Мусети.

Тековната верзија на „It” неодамна стана најпрофитабилниот хорор филм досега, кој заработил 478,1 милиони долари од почетокот на емитувањето на глобално ниво.