Вреден татко ја изградил улицата од Хари Потер за своите ќерки!

Вреден татко ја изградил улицата од Хари Потер за своите ќерки!

Оние што го посетиле Сиетл можеби забележале како се случуваат невообичаени нешта, како има повеќе бувови од вообичаено или пак метли во воздухот, а најинтересно е што  Џон Чемберс ја изградил Diagon Alley за неговите ќерки кои се опседнати со Хари Потер.

Во интервју за GeekWire тој споделил дека е опседнат со Хари Потер уште пред раѓањето на неговите две ќерки, па својата опсесија ја пренел и на останатите членови од семејството.

#diagonalleyproject looks great in the moonlight.

A post shared by Jonathan Chambers (@dummaloop) on

Идејата за илустрацијата и конструцијата за популарната уличка од најпознатиот серијал на книги и филмови Хари Потер, Diagon Alley настанала пред половина година, а за секој детаљ се вложувал со цела своја љубов.

Light dusting of snow in London today. #diagonalleyproject

A post shared by Jonathan Chambers (@dummaloop) on

Иако цел проект бил направен од чиста забава, дел од приходот од влезниците за оваа атракција ќе бидат донирани како поддршка за истражувањата на ракот на панкреас кој бил причина за смртта на неговиот близок пријател.