Верувале или не: Жените сега ја депилираат и косата

Верувале или не: Жените сега ја депилираат и косата

Сигурно ви се случувало да сакате да направите пунџа или коњско репче, но да ви се случи нешто да не ви оди по планот.

Косата во пределот на челото, ушите и околу вратот едноставно не слуша. За тоа пронајдоја решение – депилација.

На прашањето колку е безбедно и здраво да се прави оваа врста на депилација, дерматологот др. Франческа Фуско изјави:

Можеби не е чест случај, но се случува на жените кои имаат густа коса, ја имаат и таму каде што им прави проблем, па депилацијата е решение. Безбедна е доколку се прави како треба, хигенски.

На тие места нема да израснат дебели влакна, напротив со време ќе ослабнат.