Вака Владе Дивац го прослави Божиќ во Америка

Владе Дивац со Србите во Америка го прославил православниот Божиќ.

По традиција, Србите кои се отселиле во Америка, каде сега живеат, се собираат во Џексон и Чикаго и заедно пукаат од пушки, по што ги собираат испуканите чаури.

Станува збор само за ќорци и се се одвива под строга контрола на полицијата.