Трамп инсталира само една апликација на својот iPhone

Трамп инсталира само една апликација на својот iPhone

Откако претседателот на Америка Доналд Трамп некое време користеше паметен телефон што работи на Андроид, од неодамна мораше да го замени овој телефон со побезбеден модел и тоа на iPhone.

Иако минатата година јвноста ја повика на бојкот против телефоните на Apple, затоа што Тим Кук не сакаше да го отклучи iPhone-от на терористот од Сан Барнандида, на крајот сепак попушти па и он сега користи телефон со логото на јаболко.

Телефонот е нов, но навиките се стари, па вчера новинарот Аксиоса соопшти дека Трамп во телефонот има инсталирано само една апликација – Twitter, која е симната од AppStore.

Трамп е познат по своите контроверзи твитови, па е често на мета на критики, а на оваа социјална мрежа го пратат повеќе од 30 милиони корисници.