Том Брејди прогласен за најдобар спортист

Том Брејди прогласен за најдобар спортист

Том Брејди е прогласен за најдобар спортист во американскиот фудбал.

Тој вчера со тимот на Тампа Беј баканирс против Канзас Сити чифс (31-9) во 55. Супербоул дојде до седмиот шампионски трофеј, повеќе од било кој тим во модерната ера на НФЛ. Тој стана и рекордер по бројот на освоени прстени.

Финалето го заврши со префрлени 201 јарди со само осум неуспешни додавања, односно имаше три точни додавања за тачдаун.