The Sopranos, најдобра серија на 21 век!

The Sopranos, најдобра серија на 21 век!

Шест критичари на светскиот британски медиум „Гардијан“ ја избраа најдобрата серија во 21 век.
Серијата „The Sopranos“ беше избрана за најдобра серија во овој век, по што следат „The Wire“ и „Mad Men“. Глобалниот феномен на серијата „Game of Thrones“ е само на седмото место.

Еве ја целосната листа:

  1. The Sopranos
  2. The Wire
  3. Mad Men
  4. The Thick of It
  5. Breaking Bad
  6. The Office
  7. Game of Thrones
  8. Fleabag
  9. Peep Show
  10. Atlanta