Тејлор Свифт руши рекорди во музичката индустрија

Тејлор Свифт руши рекорди во музичката индустрија

Не може да се објасни моќта што оваа жена ја поседува во музичката индустрија!

Нејзиниот нов, осми студиски албум „Фолклор“ дебитираше на врвот на музичките топ листи во САД и Велика Британија, а во првата недела од објавувањето постави рекорд за најпродаваниот женски албум во 2020 година.

Така, Тејлор стана првата личност во историјата чии седум албуми се продадоа во над петстотини илјади копии за една недела и првата жена чии седум албуми дебитираа на врвот на топ листите на Билборд.

Ова е најголема продажба на албум во првата недела од минатогодишното хит издание „Љубовник“ – седмиот студиски албум на Тејлор Свифт – а и тој албум беше најпродаван во првата недела од нејзиниот претходно објавен албум „Репутација“.