Танчерски и акробатски портрети на Тио фон Хале

Танчерски и акробатски портрети на Тио фон Хале

Тио фон Хале е визуелен уметник од Лос Анџелес, специјализиран за снимање на танчери и акробатски портрети. Преку неговите фотографии тој ги комбинира уметноста и спортот, а прецизно ја доловува елеганцијата и техничките движења. Тој го истакнува човечкото тело како скулпторско дело и не двоуми да додаде елементи кои ги прават уште повеќе спектакуларни движењата на моделите.