Тајното оружје на Samsung Galaxy S11 може да стане фатално за конкурентите

Тајното оружје на Samsung Galaxy S11 може да стане фатално за конкурентите

Според извештајот на порталот TheLec, извори од индустријата наведуваат дека Samsung Galaxy S11 ќе поседува камера со 5Х оптички зум.

Модулот е сигурно оној кој Samsung започна масовно да го произведува уште во мај и кој користи т.н. “перископ” дизајн со кој се зголемува просторот за оптички зум додека, истовремено, телефонот не станува “подебел” поради тоа.

За разлика од дигиталното зумирање, отпичкиот зум нуди многу поголем квалитет. Меѓутоа, за оптичкото зумирање се потребни повеќе елементи, што може да биде проблематично за вградување во сè потенките телефони. Оттаму и “перископ” дизајнот.