Тајната за изгледот на Вивиен е што ретко се бања

Тајната за изгледот на Вивиен е што ретко се бања

Познатиот моден дизајнер Вивиен Вешоу (76) вели дека тајната на нејзиниот млад изглед се чини дека ретко се бања. Нејзиниот сопруг Андреас Кронталер го прави тоа уште поретко.

Вествудова вели дека таа се бања само еднаш неделно, а нејзиниот сопруг еднаш месечно. Тие го признаваат тоа на новинарите на Париската модна недела.

Дизајнерката е одличен борец против ирационалната потрошувачка на вода, и таа претходно призна дека често се бања во истата вода како и нејзиниот сопруг.

Кронталер, австриски дизајнер кој наводно беше инспирација за имиџот на Бруно Саша Барон Коен, претстави повеќе од десет човечки скулптури завиткани во јорган.

„Нема ништо подобро од давање на луѓето избор“, изјави тој за AFP, опишувајќи ја колекцијата исполнета со „страста, сексот и тагата“.