Стриите и менструацијата како инспирација за уметнички дела

Стриите и менструацијата како инспирација за уметнички дела

Иако многу жени се срамат од стриите и од други несакани промени на своето тело, младата шпанска уметнчка баш овие мани успеа да ги претвори во уметнички дела.

За Синти Торт Картро стриите и менструацијата не претставуваат никаков проблем туку извор на инспирација.

Сфаттив дека ако не ги прифатам тие женски недостатоци, никогаш нема да научам да се сакам себе. Стриите се дел од нас, нашиот живот. Тие ги зборуваат нашите приказни – кажува таа

Ако не научиме да го сакаме нашето тело нема никогаш да бидеме среќни – изјави таа.

Во продолжене погледнете некои од нејзините уметнички фотографии.