Стојаковиќ назначен за асистент од страна на Дивац

Стојаковиќ назначен за асистент од страна на Дивац

Владе Дивац направи потег кој се покажа како феноменален со ангажирањето на својот поранешен соиграч Предраг Стојаковиќ за асистент во редовите на Сакраменто Кингс, со кој шест години играа заедно со Дивац до 2004 година.

Популараниот Пеџа со улогата на асистент на Дивац ќе придонесе за зголемување и подобрување на играчкиот ростер во редовите на Сакраменто Кингс.

Тој е еден од најдобрите српски шутери во историјата на НБА, а во редовите на Сакраменто настапуваше од 1998 до 2006 година.

Сега со неговиот ангажман ќе работи на издигнување на Сакраменто на ниво на шампионски тим.