Според Тарантино: 5 филмови што треба да ги гледате пред ‘Once Upon a Time in Hollywood’

Според Тарантино: 5 филмови што треба да ги гледате пред ‘Once Upon a Time in Hollywood’

Конечно излезе долгоочекуваниот филм на Квентин Тарантино ‘Once Upon a Time in Hollywood’. Еден од најдобрите режисери на сите времиња, Тарантино, направи листа од негови 10 филмови кои што треба да ги гледате пред да сакате да го гледате неговиот последен филм ‘Once Upon a Time in Hollywood’.

Ние од таа листа издвоивме пет кои сметаме дека ќе ви се допаднат…

Bob & Carol & Ted & Alice (1969)

Easy Rider (1969)

The Wrecking Crew (1968)

Model Shop (1969)

Gunman’s Walk (1958)