Совети за успешен брак од Бред Пит!

Совети за успешен брак од Бред Пит!

По цели 11 години заеднички живот, Бред Пит и Анџелина Џоли официјално се разведени, а јавноста сè уште зборува за нив.

“Очигледно, не сум експерт за врски. Дали би го направил сето тоа различно? Откако ја изгубив жената која ја обожував, се разведов после 11 години брак, ова се моите совети за мажите…Еве што би направил поразлично, доколку имав можност”, рекол глумецот.

1. Секогаш грижи се за својата сопруга.

2. Работи на тоа да се засакаш себе си.

3. Заљуби се во твојата сопруга, одново и одново.


4. Фокусирај се на она најдоброто во неа.

5. Не ја менувај.

6. Не е нејзина работа да те усреќи – тоа мораш да го направиш сам.

7. Никогаш не ѝ викај на својата сопруга. Дури и ако си лут поради нешто што таа направила, сепак таа лутина е само твоја и на никој друг.

8. Само остани покрај неа – и во добро и во зло.

9. Не биди секогаш сериозен и тежок човек.

10. Секој ден посвети ѝ внимание.


11. Не биди идиот!

12. Дозволи ѝ или направи ѝ место за одмор.

13. Биди ранлив пред неа. Таа е твоја сопруга.

14. Секогаш биди искрен кон неа.

15. Кога таа се развива, развивај се и ти. Секогаш учи, учи, учи…

16. Никогаш не се осврнувај на минатото, не ѝ замерувај за старите грешки.

17. Секогаш избери љубов! Бракот не е онаа реченица од бајките: “И си живееа среќно до крајот на животот”. Секој брак има свои подеми и падови. На бракот, како и на сопствениот развој, се работи секој ден.