Софија Вергара со поучна порака до сите жени!

Постојано се работи на подигнување на свеста за ризикот од ракот на градите, а многу жени сè уште мислат дека се имуни на оваа опака болест, па токму затоа и не посветуваат поголемо внимание на здравјето на своите гради.

Колумбиската актерка, Софија Вергара, реши да ја подигне свесноста за оваа болест и за важноста на редовните мамографски прегледи, па и самата отиде на преглед.

Притоа го искористи својот Instagram профил за да постира кратко видео од ординацијата под кое напиша: Морате да го направите ова!

You have to do it!!!???? #mammogram ?#medicalimaging women's imaging.

A post shared by Sofia Vergara (@sofiavergara) on

Доколку сè уште не сте го направиле својот преглед, сега е вистинското време за тоа.