Snapdragon 855 шест месеци порано

Snapdragon 855 шест месеци порано

Јужнокорејската компанија Samsung го заврши развојот на технологијата за мерење на седумнанили за производство, која може да се искористи за да се направи премиум чипсетот на следната генерација – Qualcomm Snapdragon 855.

Развојот беше завршен шест месеци пред планираниот рок.

Samsung Electronics се очекува да започне со производство на системскиот чип Snapdragon 855 подоцна оваа година. Масовното производство се очекува од 2019 година.

Се претпоставува дека развојот на новата технологија на Samsung ќе заврши во втората половина од оваа година, но Јужнокорејците го сторија тоа шест месеци порано.

Некои гласини покажуваат дека Qualcomm веќе се подготвува да ги испрати на Samsung првите примероци од својот нов мобилен чипсет.

Овој производствен процес ќе има големо влијание врз продуктивноста и ефикасноста на чип батеријата.