Скопје се поврза со директни авионски линии до два германски градови

Скопје се поврза со директни авионски линии до два германски градови

Расте бројот на директни авиолинии кои го поврзуваат Скопје со европски градови и метрополи кој во моментов изнесува 39 .

Најновите две авиолинии со кои ќе може да патувате од главниот град се Баден-Баден и Бремен.

И со овие две дестинации оперира нискобуџетната компанија Визер која има обврска да воведува нови рути за летање од македонските аеродроми согласно договорот со кој користи државни субвенции.

Од понеделникот земјава има директни летови со истата компанија и д шведскиот град Малме и градот на модата Милано, но преку охридскиот аеродром.