Сите нови функции на iPhone 8 и 8 Plus

Сите нови функции на iPhone 8 и 8 Plus

Поради своите надворешни сличности направена е листа на сите нови функции со кои доаѓаат новите уреди на Iphone  кои ќе ви помогнат да одлучите дали вреди да ги купите:

1. Нов, стаклен, дизајн кој Apple тврди дека е најцврстото стакло досега видено на смартфон

2. Нов начин на полнење – безжично

 

3. А11 Bionic4. Подобрени камери

4. Подобрени камери

 

5. Portrait Lighting

 

6. True Tone дисплеј – дисплеј кој автоматски ги адаптира боите на дисплејот со околината

7. Звучници кои се 25% погласни

 

8. Bluetooth 5.0

 

9. Повеќе меморија – 256GB