Што си подаруваат меѓу себе во кралското семејство

Што си подаруваат меѓу себе во кралското семејство

Кралското семејство за Божиќ има традиција да се качува на вага. Меѓутоа, ова не е единствена чудна работа која се случува за време на Божиќните празници.

Постојат и некои правила за подароците. Наместо да ги отвараат подароците утрото на Божиќ, кралското семејство тоа го прави во 18 часот на Бадник.

„Попладневен чај, а потоа отварање на подароците на Бадниковата вечер“ откриваат од кралското семејство.

Во текот на отварање на подароците мора да се следат упатствата на кралицата. Никој не смее да го види својот подарок без дозвола на принцот Филип, сопругот на кралицата Елизабета.

Подарокот мора да биде забавен и не треба да биде скап, тие се водат со мотото „колку поевтино, толку подобро“.

Претходната година принцот Хари на кралицата Елизабета и подарил капа со напис „нели живототот е кучка“, а Кејт Мидлтон на принцот Хари пред да ја запознае Меган Маркл му подарил „прибор за освојување на девојки“.