Шедро – прекрасен остров на јадранската обала кој мора да се посети

Шедро – прекрасен остров на јадранската обала кој мора да се посети

Во моментов сме во период во кој може да започнеме да размислуваме каде да го поминеме летниот одмор. Имагинацијата на далечни дестинации оваа сезона беше во прекин, но наскоро сите дестинации повторно ќе ни бидат достапни. Една од многуте е јадранскиот брег кој има да понуди локации што вреди да се посетат.

Колку пати сте сонувале да одите на далечен егзотичен остров? Не е неопходно да се спомене колку е убаво крајбрежјето и островите на Јадранското Море, затоа го издвоивме островот Шедро како еден од најпопуларните предлози за годинешната сезона.

Островот Шедро се протега по јужниот брег на Хвар и има статус на заштитен парк на природа, и е посебен по тоа што нема електрична енергија или вода, но резервоарите за вода се користат за проверка на квалитетот на водата секоја година, а генератори и соларна електрична енергија се користат за електрична енергија. Главното место на островот, Настан, е напуштено, но исклучително живописно и интересно за сите оние кои обожаваат мали камени куќи и неодолива медитеранска клима што освојува на прв поглед. Островот Шедро е посебна оаза на мирот, создаден за регенерација и одмор што ќе поттикне добро расположение и позитивни вибрации, па доколку сакате да уживате во недопрената природа и да ги опуштите умот и телото, овој специјален остров е совршено место за вас!