Северина мисли дека нејзиниот филм уште никој не го гледал

Северина мисли дека нејзиниот филм уште никој не го гледал

Северина одржа добротворен концерт во неделата во Сплит, во организација на Здружение на леукемија и лимфом, освен со песна, ја подигна атмосферата и со анегдота која ја раскажа.

За време на концертот, таа одлучи да истакне колку поддршка е важна во тешките моменти во животот – а таа имаше неколку такви.

„Поддршката е важна, знам од мојот живот. Имено, имало ситуации кои се многу лоши, но нема за нив сега. Но, тоа беше смешна ситуација во најлошите моменти за една жена, се појави некој филм, и сеуште сум убеден дека никој никогаш не го видел “, таа изјави, проследено со громогласен аплауз.

„Во овие ситуации, луѓето секогаш пружаат поддршка, добив илјадници пораки, но една ми остана во најјасна меморија. Ме повика Арсен Дедиќ и вели: „Колешке, имам слушнато дека имате филм, но немате музика, па јас се препорачувам”, додаде таа и ја насмеа публиката.

Целта на концертот беше да се соберат средства за опремување на Центарот за трансплантација на матични клетки во Клинички болнички центар во Сплит.