Северина ја дочека Новата 2019 година на Малдиви

Северина ја дочека Новата 2019 година на Малдиви

Хрватската пејачка и српска снаа, Северина Којиќ имаше доста скандали и шпекулации, но таа сигурно тоа го стави веќе во заборав и на спектакуларен начин ја испрати старата 2018 и ја дочека Новата 2019 година на Малдиви.

Таму е заедно со својот сопруг Игор и синот Александар, а за своите обожаватели не се поштеди да покаже како си помина за најлудата ноќ.

Облечена во свечен фустан и со оган зад себе, Севе ни долови во каков амбиент славеше со своите скани, а не заборави да напише и новогодишна честитка за која баш се расплени, а гласи:

Драги мои!

Во новата година ви посакувам  да се вратите во вашето детство, кога бевте мали, невини, недопрени, кога сте биле нов млад софтвер во кој со годините разни погрешни луѓе, тешки ситуации, тага, несреќа, болест, понижување на сите полиња, кавги дома , на работа, од мали убави суштества создаде она што сме денес.

Почитуван Дедо Мраз, да ја создадеме нашата среќа што е уништена во изминатите години.

Отстранете ги луѓето од оклопот на лажната самодоверба, ароганцијата, злото, студот, озборувањето, зависта, љубомората и површноста.

Почитуван Дедо Мраз, вратете не  назад во фабрички поставки и дозволете ни да ја избереме нашата среќа и луѓето кои безусловно нѐ сакаат.

Ви го посакувам ова од денес до крајот на вашиот живот.

Во огледалото видите се самите себе и  не сакаам да се гледате убави, дебели, тенки  и она што мислиме дека го сакаат другите. Сакам да сте убави во внатрешноста во секој агол на вашето тело и никогаш да не се чувствувате болката и никој да не ве повреди. Не дозволувајте луѓето, парите и минатото да ве владеат.

Бидете повторно деца, бидејќи уметноста на

животот е навален за едноставноста.

Бидете здрави и те сакам многу пати

На здравје љубов! … затоа што љубовта со љубов се враќа“ –порача Северина.

View this post on Instagram

My sun,moj san,moj sin…☀️❤️

A post shared by Severina Kojic (@severina) on

View this post on Instagram

Dragi moji, u novoj godini vam želim da se vratite u djetinjstvo kad ste bili mali, nevini, neiskvareni, kad ste bili novi mladi softver u koji su godinama raznorazni krivi ljudi, teške situacije, tuge, nesreće, bolesti, ponižavanja na svim poljima, svadja u kući, na poslu, od malih prekrasnih bića stvorili to što smo danas. Dragi Djeda Mraze, daj da sebi stvorimo sreću koju su drugi godinama kvarili. Skini sa ljudi oklope lažnog samopouzdanja, bahatosti, zloće, hladnoće, ogovaranja, zavisti, ljubomore i površnosti. Dragi Djede Mraze, vrati nas sve na tvorničke postavke i pusti nas da sami izaberemo svoju sreću i ljude koji nas bezuvjetno vole. Želim vam to od danas pa do kraja života. U ogledalu nećete vidjeti svoju nutrinu pa vam ne želim da budete lijepi, debeli,mršavi i ono što mislite da će se svidjati drugima. Želim vam da ste lijepi iznutra u svakom kutku vašeg tijela i da nikad ne osjetite bol i da vas nikad nitko ne povrijedi. Ne dozvolite da vama vladaju ljudi,novac i prošlost. Budite ponovo djeca jer umjetnost života je uzdići se do jednostavnosti. Budite mi zdravi i volim vas puno❤️ Živjela ljubav!…jer #ljubavseljubavljuvraca #volimstosevolimo #severina

A post shared by Severina Kojic (@severina) on