Серијата „Господар на прстените“ ќе биде најскапиот тв проект

Амазон неодамна објави дека ги купил правата за снимање на серијата Господарот на прстените и дека тоа ќе биде најскапиот серијал во историјата на телевизијата.

Амазон, наводно, е подготвен да одвои импресивни 1 милијарда долари за пет сезони и потенцијален спој, а извори блиски до Амазон велат дека само правата чини 250 милиони.

“Господарот на прстените” е културен феномен кој предизвика фантазија на генерации приврзаници преку книги и големи платна “, рече Тал Игуадо од Амазон студиа.

Исто така е познато дека серијата ќе се занимава со настаните пред основањето на семејството на прстенот, така што нема да има прераскажување на филмовите на Питер Џексон.

За сите други информации, ќе мораме да чекаме.