Сара има 26 години, а никој не и верува

Сара има 26 години, а никој не и верува

Сара Гертс е модел, но на само 10 години и е дијагностицирана ретка болест на сврзното ткиво, поради што нејзиното тело не произведува колаген. Поради нејзината болест, синдромот Ehler-Danlos, нејзиното тело е целосно збрчкано.

„Секој недостаток кој го имате всушност ја кажува и вашиот живот приказна, сите страдања и секој пат кој сте го поминале” – вели Сара.

Таа вели дека многу години и требале да го свати тоа самата.

„Сакам да им кажам на сите оние кои се борат со овој синдром, како и секој друг, дека сте убава онака како што сте и може да се постигне сето она што го сакате, без оглед на тоа” – вели Сара.