Роберт Патисон ќе го игра Бетмен

Роберт Патисон ќе го игра Бетмен

Роберт Патисон ќе биде новиот Бетмен, вест што ја потврди и студиото „Ворнер Брос“.

Актерот ќе ја презеде улогата од Бен Афлек, кој до сега го играше овој суперјунак.

Се очекува „Бетмен“ во кој главната улога ќе ја игра Патисон да се појави во кината во јуни 2021 година.
Филмот ќе го режира Мет Ривс.