Ричард Куклински со искрена исповест

Ричард Куклински за сите бил совршен фамилијарен човек, татко на три деца кој напорно работи.

Tој всушност бил свиреп платен убиец. Живеел во Њу Џерси и досега убил повеќе од 200 луѓе.

По неговиот лик е снимена серијата „Сопранови“. Прекарот му бил „Iceman“, односно леден човек бидејќи жртвите по убиството ги замрзнувал за да ги уништи сите форензички докази, а потоа ги закопувал нивните тела.

Куклински за едно убиство добивал и по 10.000 долари, а една од жртвите откако ја киднапирал и убил ја фрлил во пештера во Пенсилванија.