Рецепт за освежувачки Хуго коктел

Рецепт за освежувачки Хуго коктел

Иако ја поминавме цела зима чекајќи ги првите зраци на сонцето и со нетрпение очекувавме да не ги испуштиме нашите омилени коктели од рацете, сосема неочекуваната ситуација во голема мера ги смени нашите планови. Но, тоа не значи дека треба да се збогуваме со нив целосно!

Издвојуваме рецепт за коктелот Хуго, без кој не може да помине ниту една пролетна сезона!

Состојки:

– две лажици сируп од бобинки

– 1,5 дл пенливо вино

1 дл минерална вода

– лимон

– неколку лисја нане

– коцки мраз.

Подготовка: Ставете 2 лажички сиру во кристална чаша. Потоа, истурете ја минералната вода до половина на чашата и додадете неколку коцки мраз и неколку парчиња лимон. Украсете го вашиот коктел Хуго со лисја од нане. На здравје!