Решете ги мозолчињата за 5 минути со помош на овој трик

Наместо да ги криете акните со пудри и коректори, ве советуваме да го испробате овој трик.

Мозолчето немојте да го чепкате, ниту пак немојте да го стискате со цел да не го зголемите отокот и направете поголем проблем.

Со коцка лед смалете го отокот така што со ледот ќе го масирате мозолчето минута до две. Потоа воспаленото подрачје избришете го со тоалетна хартија и натопете ја чепкалката за уво со ацетон, па нежно поминете преку мозолчето. Овој трик ќе го дехидрира мозолчето и ќе го намали.

Почекајте неколку минути, а потоа воспаленото подрачје прекријте го со шминка.

Имајте на ум дека ацетонот никогаш не смеете да го користите во близина на очите.