Реал Мадрид можно е да направи обид за ангажман на Стерлинг!

Реал Мадрид можно е да направи обид за ангажман на Стерлинг!

Ова лето европскиот првак не донесе ниту едно големо засилување. Затоа во таборот на кралскиот клуб на големо се подготуваат за нови атрактивни трансфери.

Еден од потенцијалните нови играчи е Рахим Стерлин, англискиот репрезентативец кој е член на англискиот првак Манчестер Сити. Но, играчот и клубот ги замрзнаа преговорите за нов договор.

Стрелинг има уште 18 месеци од важешкиот договор и бара зголемување на платата повеќе од тоа што го нуди клубот. Целата ситуација ја следи Реал Мадрид и според најави можно е направи обид за ангажман на Стерлинг веќе во јануари.

Фудбалерот во Манчестер Сити дојде од Ливерпул во 2015 година за сума од околу 64 милиони евра.