Рада Манојловиќ е трудна

Рада Манојловиќ е трудна

Шокот од тајната веридба на Раде Манојловиќ за Харис Берковиќ не траеше долго.

Причината е брзо закажаната свадба заради наводната бременост на пејачката, кој досега од со сите средства се обидуваше да се сокрие, пишува српски “Свет”.

Таа им се пожалила на пријателите дека има болки во градите и дека постојано и се спие. Кога ја прашале дали нејзиниот циклус е уреден, таа рекла дека не е, но тоа е често и се случуваа, па затоа не е загрижена. Но, кога почувствувала гадење, се посомневала дека е бремена – вели извор близок до пејачката, и продолжува: Заморот кој го чувствувала често го правдала со пад на имунитетот, но и рекле да оди на лекар или да си купи тест за бременост во аптека и да провери тоа да не е причината?! Таа се смеела на тоа, и било срам да оди во аптека, бидејќи тие ќе ја препознаат, па отишла нејзината другарка и го купила тестот за бременост.

Рада почекала Харис да дојде дома, па потоа да го стори тоа. Тестот излегол позитивен. Тој бил воодушевен, а неа ја фатила паника. Во исто време, таа и се радувала и се плашела што ќе се случи со работата, бидејќи има многу закажани настапи. Харис и ‘рекол да не се грижи, дека тој ќе работи, а таа отиде на лекар на преглед и да ги слуша неговите совети.