Пристигна новиот Ford Bronco

Пристигна новиот Ford Bronco

Ford ги откри првите детали за својот Bronco кој, како што веќе стана јасно, ќе влезе на пазарот не само како единечен автомобил, туку како семејство разделено во една сосема нова и прва сеамериканска компанија која произведува 4х4 автомобили.

Оживеаната легенда ќе биде достапна со високо ефикасни мотори EcoBoost, специјална офроуд суспензија со можност за возење и лесно совладување на падини и водени пречки, повеќе од 200 специјално дизајнирани дополнителни елементи за персонализација и дополнителна функционалност, како и уникатен 7 степен сегмент (6 + 1) рачен менувач. Повеќето верзии со две и четири врати на Bronco се со модуларен таван, чии елементи можат да бидат одвоени и повлечени како и со раздвоени врати.

Системот 4×4 (основен и 4х4) за погон Bronco кој е достапен во сите модификации, нуди избор до 7 специјално конфигурирани режими на работа, вклучително и Normal, Eco, Sport, Slippery and Sand, како и Baja, Mud / Ruts и Rock Crawl во офроуд режим.