Пријателство помеѓу риба и човек

Пријателство помеѓу риба и човек

Рибата што припаѓа на видот „овча глава“, живеела во близина, па Аракава ја гледал речиси секогаш кога нуркал и ја крстил Јорико.

Еден ден Јорико делувала прилично исцрпено, бидејќи била повредена и не можела да јаде, па Хиројуки се погрижил за неа и секој ден и` носел по пет ракови за јадење, а тоа траело полни 10 години.

Во меѓувреме поминале повеќе од 25 години, а Јорико и Хиројуки се дружат се` уште, скоро секојдневно.