Предлог три коктели кои ќе ве загреат оваа есен

Коктелите секогаш нудат поинаков вкус од вообичаеното, па се омилен кај многумина. Иако се сметаат за летни пијалоци, коктелите исто така се конзумираат и за во есенските и зимски денови, загреваат и го подигаат расположението во студените вечери кога се забавувате со друштвото. 

Кој не би сакал излегување во друштво на најблиските, зачинето со егзотичен коктел? Ова искуство дефинитивно гарантира моменти за паметење и вреди да се доживее.

Old Fashioned

Елегантен  и моќен виски коктел. Создаден од ангостура битерс и скршена коцка шеќер, која се прелива со виски. Совршен да ве загрее оваа есен.

Aperol Spritz

Идеалниот микс на италијанското пресеко со аперол ни го даваат овој се популарен вински коктел.

Martini Dry

Џинот во комбинација со вермонт, кое е аероматизирано и засладено вино, збогатено со билки и зачини е класичен пијалок кој со убаво друштво ќе ви ги разубави есенските денови.