Prada ја претстави новата колекција

Prada ја претстави новата колекција

Порано или подоцна, модната индустрија мора да продолжи таму каде што застана, да лансира нови колекции и да ја надмине кризата со внимателни потези и презентации на нови креации во еден сосема нов начин.

Бидејќи презентацијата на колекциите на стандарден начин, т.е. преку модна ревија, во моментов е невозможен, дизајнерите и најголемите светски модни куќи мораше да се свртат кон неконвенционални презентации на колекциите. Овој пат Prada покажа исклучително интересно видео кое ја следи тековната приказна, ја покажува моменталната состојба и ја сумира модата со акцент на едноставна естетика што му служи на телото. Имено, Prada се залагаат за чисти линии, јасна конструкција и минимални детали кои го истакнуваат дизајнерскиот код. Пастелните и белите елементи и даваат на целата колекција впечаток на суптилна динамика, надополнета со детали од чипка и повремени отпечатоци. Prada предложи синергија на сила и кршливост, смелост и суптилност која е извонредно прикажана, поделена на пет поглавја поддржани од Вили Вандерпер, Јуерген Телер, Јоана Пиотровска, Мартин Симс и Теренс Нанси. Облеката за мажи и жени течно се надополнуваат едни со други, а фактот дека таа вклучува нишка заснована врз основа на идејата за едноставност и функционалност, ни кажува дека овој бренд бескомпромисно го оправда статусот на култен бренд кој секогаш успева да се надмине себеси.