Заборавена лозинка

Позната причината за смртта на Карл Лагерфелд

Позната причината за смртта на Карл Лагерфелд
Daily Mail пишува дека Карл Лагерфелд никогаш не говорел за болеста и дека со неа се борел „лавовски и во тишина“.

Се занимавал со спорт, се хранел здраво и со големо неверување ја примил веста дека дека боледува од рак на панкреас.

Поради болест, тој ги пропушти последните две ревии на модната куќа „Шанел“ каде што беше креативен директор.