Повторно стигаат пораки од измамници на WhatsApp

Повторно стигаат пораки од измамници на WhatsApp

Иако користењето на WhatsApp некогаш се наплаќаше, од почетокот на минатата година оваа апликација е бесплатна. Меѓутоа од тогаш е забалежано неколку обиди на измамници кои имале за цел да земат пари на корисниците на апликацијата.

На Твитер многумина се пожалија дека добиваат известување за реактивација на претплатат на оваа апликација.

Од WhatsApp, како и секогаш, советуваат пораката да се избрише а испраќачот да се пријави и блокира.