Постојат две доби во кога луѓето се најсреќни

Постојат две доби во кога луѓето се најсреќни

Од лондонскиот колеџ, „London School of Economics and Political Science“, решиле да направат истражување кое открива дека во животот постојат две доба кога луѓето се најсреќни.

Истражувањето е направено на 23 Германци на возраст од 17 до 85 години.

Испитаниците морале да оговорат општо, колку се задоволни од својот живот и требале да предвидат како ќе се чувствуваат за 5 години.

Резултатите довеле до интересни заклучоци.

Нивото на среќа помеѓу 20 и 70 години може да се прикаже како буквата „U“, со тоа што најголема радост чувствуваме на 23 и 69 години.

Плус, истражувачите откриле дека младите знаат да ја преценат својата среќа, а старите да ја потценат.

Но, животот е преполн со изненадувања, како добри, така и лоши, па сигурни сме дека оваа генерализација не мора да одговара баш на сите луѓе.