После шест години закажа турнеја, па ја откажа

Колумбиската пејачка Шакира ја откажа турнејата поради проблеми со гласни жици.

Поп-ѕвездата ја закажа светската турнеја по шест години, но набрзо ја откажа.

Имено, имаше проблеми со гласните жици, па дел од турнејата El Dorado беше одложен до понатамошно известување.

A post shared by Shakira (@shakira) on

„Се надевав дека гласните жици ќе закрепнат, но на повредата ќе и треба повеќе време да се лекува”, рече Шакира.

Таа има крварење на гласните жици, па европскиот дел од турнејата се поместува за лето, а америчкиот на есен.