Популарната Лоти Мос, сестра на манекенката Кејт Мос! (ФОТО)

Популарната Лоти Мос, сестра на манекенката Кејт Мос! (ФОТО)

За британската манекенка, 43-годишната Кејт Мос се знае сè, а во последно време сè повеќе се зборува за нејзината полусестра Лоти Мос, која има само 19 години и веќе е успешна манекенка.

Лоти во светот на модата влегла на 13 години, а првата кампања ја направила, ни помалку ни повеќе, за “Calvin Klein”.

На 14 години Лоти веќе учествувала на Париската модна недела.

Wbyyyyyy

A post shared by Lottie Moss (@lottiemossxo) on

“Изгледа дека тоа ни е семејна одлика. Кејт е една од причините поради кои станав манекенка”, изјавила Лоти, која е 24 години помлада од својата полусестра, но и пет сантиметри пониска од неа.