Погледнете во напуштениот забавен парк во Јапонија

Тематскиот парк Димленд во Нара, Јапонија, беше изграден на моделот на Дизниленд.

Дримленд беше отворен во 1961 година, и беше исклучително популарен до 1983 година, кога Дизниленд беше отворен во Токио.

Големата популарност на токишкиот Дизниленд доведе до затворање на Дримленд во 2006 година.

Паркот беше целосно празен до 2016 година, кога конечно беше срушен.

Дотогаш, авантуристите можеа да се искачат на слајдовите и играчките, и да уживаат во употребата на бројни забавни реквизити.

На местото на паркот ќе бидат подигнати куќи.