Погледнете го новиот Porsche 911 Turbo фатен под скриени камери!

Погледнете го новиот Porsche 911 Turbo фатен под скриени камери!

Новиот Porsche 911 Turbo кој треба на пазарот да се појави во 2019 за првпат е забележан на шпионски фотографии.

Споредувајќи ги овие фотографии со регуларното 911 купе може да се забележи дека новиот модел е поширок со поголеми лакови на тркалата, со препознатливите отвори за воздух зад секое од задните тркала.

Се забележуваат и нови предни фарови, нов распоред на решетките на предницата, како и LED лента на задниот дел која ги поврзува задните фарови – стилски елемент кој го имаат сите нови Porsche модели. Во предната решетка се забележува и камера, што значи дека новата 911-ка ќе има вградено технологија за асистенција на возачот.

Кабината ќе има поголеми промени, судејќи според дигиталните инструменти забележани во една претходна прилика, превземени од последната Panamera.

Во моментов е прерано да се каже што наумиле од Porsche во поглед на моторите, но се очекува 3.8 литарскиот 6-цилиндричен турбо мотор да биде помоќен од оној од сегашната генерација, со 540 коњски сили.

Turbo S моделот, пак, би можел да има моќност од над 608 коњски сили – нешто што скоро беше за малку постигнато со моторот од 607 коњски сили на Turbo S Exclusive Series.