Погледнете ги ексклузивните фотографии од последната сезона на Игра на Тронови

Погледнете ги ексклузивните фотографии од последната сезона на Игра на Тронови

HBO ги објави првите фотографии од осмата, последната сезона на серијата Game of Thrones, која започнува со емитување во април оваа година.

Судејќи според овие фотографии, очекуваме навистина неверојатна сезона: Џон и Денерис се чини дека конечно ги соединија силите (во секој поглед), Бриен и Тарион се загрижени, а Араја и Санса имаат својствени изрази на лицето.

HBO веќе има објавено неколку тизери за новата сезона, но ниту еден од нив не открил – нити наговестил дека може да се заврши серијата. Кит Харингтон, кој го толкува ликот на Џон Сноу, откри дека сите плачеа на крајот од снимањето.

“Сите бевме скршени на крајот. Јас не знам дали бевме тажни поради што серијата успеа да стигне до крај или поради тоа што беше многу исцрпувачки “, рече тој во едно интервју.

“Се сеќавам дека на крајот сите шетаа наоколу велејќи:” Океј, ова е крајот, мака ми е! Ја сакав оваа серија, тоа е најдоброто нешто што ми се случи, но доволно е”, откри Харингтон.