Почнува битката за Греми наградите, кој колку номинации има?

Холивуд е моментално највозбуден поради прогласувањето на номинациите на најголемите музички награди, Греми. 


Оваа година Џеј Зи го има најголемиот број на номинации со можност да добие вкупно 8 награди. Веднаш по него се Кендрик Ламар со вкупно 7 и Бруно Марс со 6 номинации.

Она што ќе биде посебно возбудливо на овогодинешните Греми награди е тоа што ќе има артисти кои прв пат добиваат номинација.


Во битката за најпрестижната награда на музичкото шоу ќе се борат: Џеј Зи, Кендрик Ламар, Лорд, Бруно Марс и Чајлдиш Гамбино.